top of page

les relacions personals

duotone_22.png

Les relacions personals depenen de com et comportes amb els altres i amb tu mateix/a. Tothom pot aprendre a fer-se un bon entorn social. 

Per aquest motiu, la forma en que et parles a tu mateix/a i als altres, és la clau per establir relacions satisfactòries i que t'aporten benestar; és a dir, una comunicació basada en el respecte, sense judicis ni crítiques. 

És clar que les teves idees, desitjos o il·lusions són diferents a les altres persones i això complementarà la teva manera de veure el món. 

I no hem d'oblidar, que la igualtat és el principi bàsic en les relacions personals, ningú és més ni menys que l'altre. 

afectivitat i sexualitat

Enamorament, amor, estimació i amistat. L'atracció. L'autoestima. Sexualitat i comportament sexual. Canvis en el teu cos. La menstruació. Les ereccions i pol·lucions nocturnes. La masturbació. Les fantasies sexuals. Anatomia dels òrgans sexuals femenins i masculins. El preservatiu. Les píndoles. L'anella vaginal. El diafragma. El mètode Ogino-Knaus. La "marxa enrere". El DIU. Les injeccions hormonals. Els implants subcutanis. Els pegats hormonals. La contracepció d'urgència. Infeccions de transmissió sexual. L'embaràs. L'avortament. L'abús, l'assetjament i l'agressió sexual.

Drogues. Feminisme. Diversitat funcional i  sexualitats. Ratllades d'amor. Les agressions sexistes. Els estereotips de gènere. Les ITS. El plaer en la parella. La primera vegada. El VIH. Masturbar-se. Preservatius femenins. Identitat sexual i de gènere. Embaràs. Relacions tòxiques. Pastilla del dia després.  Drets sexuals i reproductius. L'heteronorma. Sortir de l'armari i processos de trànsit. Avortament. Preservatius.

​Per a joves que volen sortir de festa sense pressió.

​Per què una guia per a noies? El meu cos no entén de cànons. La sexualitat. Si l'amor és un embolic, pots desembolicar-te! Rivals o amigues? Els teus somnis. Recursos.

​Sexualitat vista pels adolescents, els experts i els famosos. Sexe i gènere. Parlem de sexualitat. El meu cos. Cossos de ficció. Diversitats sexuals. Les meves relacions. Practicant. NO és NO. Prevenció. Tenir fills ara? Sexòmetre. Consultori online. Drets sexuals. Recursos.

​Recull de pel·lícules sobre joves i identitat sexual del Centre de Documentació Juvenil. 

​Per què una guia per nois? Emocionar-se és viure! La sexualitat. Si l'amor és un embolic, pots desembolicar-te! Amics o rivals? Recursos.

​La Lore és una consultoria online on podràs preguntar tots els teus dubtes sobre sexualitat, relacions i gènere. A més, trobaràs informació i recursos per a joves sobre el tema.

El Consell de Joventut de Barcelona i el grup de sexualitat impulsem les Històries en boles, un seguit de quatre historietes on els i les joves podran ficar-se a la pell dels seus protagonistes i decidir el desenllaç de cadascuna d’elles.

Totes les històries tracten temes com la sexualitat, la prevenció d’infeccions sexuals o les relacions afectives, entre d’altres.

duotone_23.png

les relacions no saludables

A vegades les relacions personals es tornen insanes perquè s'emmascara la possessió, la dependència o la submissió a través de la paraula amor. 

També passa que intentem modelar l'altra persona a la imatge i semblança d'allò que volem que sigui, convertint-lo en receptacle dels nostres desitjos i expectatives. 

La comunicació també es pot tornar tortuosa, i pot ser que s'assumeixin rols no desitjats, que es delegui els propis desitjos al parer de l'altra persona. 

Quan tot això passa, cal replantejar-se la relació d'amistat o de parella. 

bottom of page