Violències 

duotone_21.png

 Save the Children el descriu així: "una forma de violència entre iguals que es caracteritza per ser intencionada i recurrent, i per deixar la víctima indefensa davant d’un atacant que té més poder físic, psicològic o social".

el bullying

El telèfon 116 111 Infància Respon també és el telèfon de referència per a informar de possibles casos d’assetjament als centres educatius.

El telèfon està operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, de forma gratuïta i totalment anònima, sense deixar cap petjada.

El servei del telèfon 116 111 Infància Respon té com a objectiu prevenir i detectar els maltractaments d’infants i adolescents posant especial èmfasi en les situacions d’assetjament als centres educatius.

 

També aborda els casos de ciberassetjament, violència masclista i altres maltractaments o abusos sexuals a infants i adolescents.

Documental sobre l'assetjament als instituts des d'una perspectiva jove. 

A partir de la seva realització, vuit adolescents que participen a la Fundació Cívica Oreneta de Badia del Vallès han pogut apropar-se al món del cinema i reflexionar sobre el bullying. 

Guia bàsica sobre Bullying editada pel Consell de la Joventut de Barcelona. 

parlem de bullying

El Síndic s'encarrega de defensar els drets de les persones. En aquesta secció adreçada a joves de 12 anys a 18 pots donar-hi la teva opinió o presentar-hi una queixa perquè el síndic intervingui en una situació, en aquest cas de maltractament o de violència.

Joc virtual interactiu en què has de posar tots els sentits per a resoldre diversos conflictes en un centre de secundària. Per jugar-hi, entra a l'institut i ja podràs començar a ajudar els teus companys en baralles, discussions i tensions. 

Joc en línia "Com visc els meus conflictes"

El Programa PDA (Prevenció – Detecció – Actuació) és una iniciativa global per donar resposta a tota la comunitat responent així a la necessitat de progressar en l'abordatge del fenomen del bullying. En el seu web trobaràs un geolocalitzador de recursos.

L'OFICINA

L’Oficina Jove és la finestreta única d'informació i assessorament a les persones joves del Baix empordà. 

TROBA'NS 

Plaça Joan Carreras i Dagas, Baixos 4 

17100 La Bisbal d'Empordà, Girona

oficinajove@baixemporda.cat

 

609 02 77 20

 

LOCALITZACIÓ

CONTACTA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube - círculo blanco
  • Spotify

OFICINA JOVE del BAIX EMPORDÀ   - Consell Comarcal del Baix Empordà - 2019

Nota Legal - Política de cookies - Política de protecció de dades