top of page

Violències 

duotone_21.png

el bullying

 Save the Children el descriu així: "una forma de violència entre iguals que es caracteritza per ser intencionada i recurrent, i per deixar la víctima indefensa davant d’un atacant que té més poder físic, psicològic o social".

El telèfon 116 111 Infància Respon també és el telèfon de referència per a informar de possibles casos d’assetjament als centres educatius.

El telèfon està operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, de forma gratuïta i totalment anònima, sense deixar cap petjada.

El servei del telèfon 116 111 Infància Respon té com a objectiu prevenir i detectar els maltractaments d’infants i adolescents posant especial èmfasi en les situacions d’assetjament als centres educatius.

 

També aborda els casos de ciberassetjament, violència masclista i altres maltractaments o abusos sexuals a infants i adolescents.

Documental sobre l'assetjament als instituts des d'una perspectiva jove. 

A partir de la seva realització, vuit adolescents que participen a la Fundació Cívica Oreneta de Badia del Vallès han pogut apropar-se al món del cinema i reflexionar sobre el bullying. 

parlem de bullying

Guia bàsica sobre Bullying editada pel Consell de la Joventut de Barcelona. 

El Síndic s'encarrega de defensar els drets de les persones. En aquesta secció adreçada a joves de 12 anys a 18 pots donar-hi la teva opinió o presentar-hi una queixa perquè el síndic intervingui en una situació, en aquest cas de maltractament o de violència.

Joc en línia "Com visc els meus conflictes"

Joc virtual interactiu en què has de posar tots els sentits per a resoldre diversos conflictes en un centre de secundària. Per jugar-hi, entra a l'institut i ja podràs començar a ajudar els teus companys en baralles, discussions i tensions. 

El Programa PDA (Prevenció – Detecció – Actuació) és una iniciativa global per donar resposta a tota la comunitat responent així a la necessitat de progressar en l'abordatge del fenomen del bullying. En el seu web trobaràs un geolocalitzador de recursos.

Bullying
Watch Now